Blog

Fettuccini carbonara - jak na ně

26. 7. 2020 / Recepty

Sto kuchařů, sto různých postupů a sto zaručených tvrzení, že "takhle je to správně a jinak to být nemůže". To jsou těstoviny (pasta) na tradiční způsob "carbonara". V čem se ale těch sto kuchařů shodne je, že do nich rozhodně nepatří smetana. Někteří pak přidávají celá vejce, jiní jen žloutky. Nicméně můžeme být v klidu, ani Italové samotní se neshodnou, která "carbonara" je ta jediná pravá. My přinášíme náš recept, osvědčený a "testovaný" na tisících strávníků. Kromě kvalitních ingrediencí pak je nutné správné načasovaní jednotlivých techologických operací, což ostatně dosvědčí i nejeden zapálený kuchtík u domácího sporáku. Jdete do toho?

Příběh levandule

5. 6. 2020 / Recepty

Levandule na našich záhonech rozkvétají. Je to krása nesmírná, jak jistě pochopí každý, komu tato vděčná léčivka roste na zahradě, nebo kdo na vlastní oči, nos i uši zažil lány kvetoucí levandule ve francouzské Provence.

Pokyny k provozu naší restaurace k 25. 5. 2020

24. 5. 2020 / Aktuality

Dle pokynů nadřízených orgánů Vám přinášíme souhrn pravidel, které si, prosím, pečlivě prostudujte a hlavně si je vezměte k srdci. Chráníte tak nejen sebe, ale i ostatní klienty, pozažmo celou naši restauraci.

Ještě chvíli vydržme

27. 4. 2020 / Aktuality

Jarní dny jsou krásné, stromy kvetou, ptáci švitoří, hmyz bzučí a my chystáme postupné otevření. Ještě pár dní a budou alespoň zahrádky. Také se tak těšíte?

VALENTÝN U NÁS

29. 1. 2020 / Aktuality

All you eat is love. To je naše letošní heslo, protože zkrátka láska prochází žaludkem a nikdy jinak.

SLADKÉ POKUŠENÍ

7. 1. 2020 / Aktuality

Něco o tom, jak se po svátcích zase dostat do sladké formy...

SVÁTEČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA

20. 12. 2019 / Aktuality

I u nás máme na konci roku provoz trochu jiný, než v běžné dny. Zde je k náhledu provozní doba, během níž Vás vždy rádi pohostíme.

PŘEJEME VÁM TY NEJHEZČÍ VÁNOČNÍ SVÁTKY

19. 12. 2019 / Aktuality

Celý team Pasta&Café Romana z Havířova děkuje všem zákazníkům, klientům, příznivcům i přátelům za přízeň v průběhu celého roku. Naši práci děláme s maximálním nasazením, radostí, vášní a láskou k řemeslu. Tento trend budeme držet i v roce budoucím, navíc pro Vás chystáme další originální receptury pro osvěžení těla i ducha.

S velkým potěšením také můžeme oznámit, že částka ve sbírce na Petríka Ivanička se v roce 2019 přehoupla přes hranici 400 tisíc a pořád roste. Malá pokladnička na Rynečku je stále nachystaná pro štědré dárce hotovosti a stransparentní účet v UniCredit Bank 1387404898 / 270...

Sous-vide je náš standard

29. 10. 2019 / Aktuality

Sous-vide (čti sú-víd) je název z francouzštiny a  znamaná "ve vakuu". V gastronomické praxi pak představuje šetrný a vynikající způsob přípravy pokrmů (zpravidla masa). Princip je v podstatě jednoduchý.

Koncert pro Petríka

9. 7. 2019 / Aktuality

Na sedmdesát nadšených návštěvníků jsme mohli vidět během benefiční akce POP Academy. Hlavním hrdinou byl ovšem Petrík Ivaničko, mladý bojovník, který vlivem vrozené choroby postrádá schopnost vývoje lebečních kostí. V určitých časových intervaech proto musí podstoupit tzv. kranioplastiku, aby se lebka přizpůsobila růstu mozku. Jediné pracoviště, které tyto náročné operace provádí, je nemocnice v Morristownu v New Jersey. Náklady jedné operace dosahují v přepočtu cca 4,5 milionu Kč. A my se snažíme Petrikovi formou sbírky pomoci.

Koncert u nás v Pastě pod hlavičkou POP Academy dne 27.6. 2019 n...